Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Pachete de cazare de care pot beneficia turistii

24 dec.

Pachete de cazare de care pot beneficia turistii

Un act normativ care a intrat in vigoare recent reglementeaza tipurile de pachete de cazare de care pot beneficia turistii. OUG nr. 84/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 923 din 18 decembrie 2014 si care a intrat in vigoare la data publicarii, completeaza OG nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de tursim in Romania, in sensul ca defineste pachetele de cazare.

Potrivit noilor reglementari, cazarea in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare turistica poate fi de urmatoarele tipuri:

  • cazare fara mic dejun;
  • cazare cu mic dejun – combinatia prestabilita a serviciilor de cazare si de asigurare a micului dejun, vandute sau oferite spre vanzare la un pret total;
  • cazare cu demipensiune – combinatia prestabilita a serviciilor de cazare de asigurare a micului dejun si a pranzului sau a cinei, vandute sau oferite spre vanzare la un pret total;
  • cazare cu pensiune completa – combinatia prestabilita a serviciilor de cazare de asigurare a micului dejun, a pranzului si a cinei, vandute sau oferite spre vanzare la un pret total;
  • cazare cu "all inclusive" – combinatia prestabilita a serviciilor de cazare de asigurare a micului dejun, a pranzului, a cinei, a gustarilor dintre mese si a oricaror altor servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistica, vandute sau oferite spre vanzare la un pret total.

In preambulul OUG nr. 84/2014, se mentioneaza ca este necesara reglementarea tipurilor de cazare, astfel incat cota redusa de TVA de 9% sa se poata aplica la cazare si la serviciile accesorii acesteia, vandute la un pret total.

Romania a reusit sa obtina recent, in urma negocierilor cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, scaderea TVA-ului la pachetele din turism de la 24% la 9%, informeaza Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, pe pagina sa de internet.