Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Misiunea noastra

Camera de Comert si Industrie Valcea, organizatie neguvernamentala, autonoma, de utilitate publica, constituita in anul 1990 din initiativa comerciantilor din judet, se autodefineste prin ansamblul activitatilor de promovare, reprezentare si informare a mediului economic pe care le desfasoara, ca promotor al dezvoltarii si valorificarii resurselor economice si sociale, in termeni de cat mai inalta performanta. Camera de Comert si Industrie Valcea acorda, prin intreaga sa oferta o atentie prioritara identificarii si satisfacerii cerintelor si asteptarilor mediului economic local, regional si national, precum si cultivarea comunicarii cu acestea in vederea unei cat mai consistente contributii din partea ei la dezvoltarea durabila. Camera de Comert si Industrie Valcea desfasoara o politica de consolidare si dezvoltare a pozitiei sale locale, regionale, nationale si internationale, urmarind cu consecventa compatibilizarea si alinierea activitatilor pe care le intreprinde, cu standardele si practicile utilizate de organizatii similare din Romania, Uniunea Europeana si state cu nivel inalt de dezvoltare.

Viziunea

Camera de Comert si Industrie Valcea isi propune sa devina nucleul mediului de afaceri local, printr-o strategie orientata cu prioritate catre sustinerea intreprinderilor de toate dimensiunile si din toate domeniile.

Repere Istorice

30 septembrie 1864 Legea pentru infiintarea “Camerelor de Comerciu” (promulgata la 2 octombrie). Sunt infiintate camere de comert in Bucuresti, Turnu Severin, Craiova, Turnu Magurele, Giurgiu, Braila, Galati si Ismail. Camera din circumscriptia Craiova are in componenta sa judetele Dolj, Valcea si Olt.
10 mai 1886 Denumirea institutiilor se schimba in Camere de Comert si Industrie. Camera din circumscriptia Craiova primeste in componenta sa si judetul Gorj.
20 iunie 1887 are loc inaugurarea caii ferate Ramnicu Valcea – Dragasani.
In anul 1925 la Ramnicu Valcea se infiinteaza o scoala de ucenici comerciali (curs seral, durata 3 ani).
12 mai 1925 apare Legea de reorganizare a Camerelor de Comert si Industrie, care permite infiintarea unor noi camere de comert pe teritoriul Romaniei.
13 februarie 1926 este infintata Camera de Comert si Industrie Valcea, prin Decretul Regal 586/1926, publicat in Monitorul Oficial din 14 februarie 1926.
30 aprilie 1934 urmare a modificarilor legislative, Camera de Comert si Industrie Valcea devine „sectiune pedenta de Camera de Comert si Industrie Sibiu”, inglobare infaptuita la 5 iunie 1934.
30 aprilie 1936 Camera de Comert si Industrie Valcea isi recapata drepturile de institutie de sine statatoare. Consiliul de administratie este pus in functiune la 12 octombrie 1936, in frunte cu presedintele Mitica Simian.
1945 – 1948 activitatea camerelor de comert este dublata de Sfatul Negustoresc. O intalnire a acestui for are loc la Ramnicu Valcea, in gazduirea presedintelui Mitica Simian.
In anul 1949 Camerele de Comert si Industrie sunt desfiintate „fara a avea institutie succesoare”.
In aprilie 1990 Octavian Vulpulescu, inspector teritorial cu privatizarea, initiaza prima tentativa de reinfiintare a Camerei de Comert si Industrie Valcea, incercand sa adune un grup de initiativa.
3 iulie 1990 A doua initiativa de reinfiintarea a Camerei de Comert si Industrie Valcea, apartine lui Valentin Cismaru, inspector teritorial in Ministerul Economiei, acesta incercand o asociere a mai multor agenti economici. In 3 iulie 1990 un cotidian local publica anuntul de initiere a reinfiintarii Camerei de Comert si Industrie Valcea sub forma unei invitatii de participare la reinfiintare.
12 iulie 1990 are loc prima intalnire a grupului de initiativa, format din peste 30 de reprezentanti ai agentilor economici locali si se redacteaza Hotararea de reinfiintare a Camerei de Comert si Industrie Valcea.
In 16 – 17 iulie 1990 are loc prima adunare generala a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, la care participa si o delegatie de valceni.
In 26 iulie 1990 are loc Prima Adunare Generala a Camerei de Comert si Industrie Valcea, pentru proiectul de buget si alegerea conducerii, Valentin Cismaru fiind ales in functia de presedinte. Documentele de infiintare vor fi legalizate in data de 6 august 1990, la Notariatul de Stat din Ramnicu Valcea, procedura finalizandu-se cu Hotararea de Guvern 799/1990.
13 februarie 2016 90 de ani de la infiintarea CCI Valcea.
In prezent Camera de Comert si Industrie Valcea functioneaza pana astazi fara intrerupere, indeplinindu-si rolul de reprezentare economica in relatii locale, nationale si internationale, de initiator al evenimentelor de comunicare publica a economiei regionale, de animator al mediului de afaceri valcean.

Echipa manageriala