Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Oferta de vanzare a firmei ATICA CHEMICALS SRL Ramnicu Valcea

22 feb.

Oferta de vanzare a firmei ATICA CHEMICALS SRL Ramnicu Valcea

Oferta de vanzare a firmei ATICA CHEMICALS SRL Ramnicu Valcea, producatoare de: emulsie bituminoasa cationica, mulsie anionica bituminoasa, emulgator cationic pentru bitum rutier, emulgator anionic pentru bitum, aditiv pentru imbunatatirea adezivitatii bitumului rutier si a emulsiilor bituminoase, aditiv pentru controlul ruperii emulsiilor bituminoase cationice, regenerator pentru bitum, produs pentru deszapezirea drumurilor, inhibitor coroziune, cosmetice auto si alcool polimeric.

 

 

 

 

 

Str. Cãzãnesti  nr. 202 , cod 240 002 Rm. Vâlcea, Jud. Vâlcea  – ROMANIA

Nr. înreg. R.C. : J 38/234/2000                                                                               Tel.:  0040 250 / 734979

Cod  Fiscal : RO 13308186                                                                                   Fax : 0040 250 / 734979

www.aticachemicals.ro                                                                                                                office@aticachemicals.ro

 

                 

PREZENTARE  ATICA CHEMICALS  SRL

 

DESPRE NOI

 

Firma ATICA CHEMICALS a fost  fondata in anul 2000, avand capital integral privat,  pornind de la dorinta  de a deveni un furnizor reprezentativ pentru  constructorii de drumuri din Romania. Cererea de produse finite in sectorul drumurilor, alaturi de cresterea traficului au creat nevoia de a dezvolta constant materiale durabile intr-o gama diversificata.

ATICA CHEMICALS a reusit in scurt timp sa dezvolte o gama de produse tensioactive destinate fabricarii emulsiilor bituminoase, mixturilor asfalticei si bitumului rutier.

ATICA CHEMICALS respecta politica Uniunii Europene privind managementul mediului, fiind o companie interesata de protejarea sanatatii mediului si a angajatilor sai  , grija transpusa prin implementarea unui sistem de management integrat de calitate, mediu si sanatate.

 

CLIENTI

 

Activitatea noastra este axata pe atingerea obiectivelor propuse, concentrandu-ne asupra calitatii produselor si avand in centru grija pentru clientii nostri.

De-a lungul celor 22 ani de activitate am colaborat si colaboram cu firme de prestigiu din domeniul constructiilor de drumuri din tara, cum sunt : SOROCAM , GENESIS INTERNATIONAL SA, BITUNOVA ROMANIA SRL, PA&CO INTERNATIONAL SRL, KATENA SRL , EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL SA,  CITADINA 98 SA, ANTREPIZA DRUMURI SI PODURI IASI, STRABAG SRL, ANCORAD OLTENIA SA,  EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL, ARGECOM SA, ASPHAROM SRL, RAJDP VALCEA, RADP DEVA, IZOMAT SA , DIFERIT SRL, VIAROM SA, SAMUS SA DEJ, IDP GORJ,  TRUSTUL DE CONSTRUCTII DROBETA TURNU SEVERIN, PORR CONSTRUCT, ASTALDI SPA, MAX BOGEL SAT SRL, CNAIR, dar si cu firme din ANGLIA, SERBIA, BULGARIA.

Incepand din anul 2010 am dezvoltat vanzarile prin firme de distributie.

 

PRODUSE

 

Dorind sa  garantam calitatea produselor noastre, am dezvoltat un sistem eficient de management al calitatii, conform standardului ISO 9001 :2015.

ATICA CHEMICALS se alineaza cerintelor legislatiei din domeniul constructiilor detinand pentru toate produsele sale agremente tehnice si certificari de produse elaborate de catre Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica CESTRIN Bucuresti, INCERTRANS Bucuresti si SRAC Bucuresti.

 

Gama de produse fabricate de ATICA CHEMICALS este urmatoarea:

 

Denumire produs Domeniu de utilizare
   C60B2 (EBCR60),C65B2 (EBCR65),C65BP2 (EBmCR65),C60            B5 (EBCL60), C65B5 (EBCL65),  C65BP5 ( EBmCL65)

Emulsii bituminoase cationice

Aceaste emulsii sunt emulsii bituminoase cationice cu rupere rapida sau lenta, cu bitum simplu si bitum modificat. Emulsia bituminoasa cationica se prezinta sub forma de lichid omogen, de culoare maro, cu miros specific
ATICA EA 01

Emulsie anionica bituminoasa

Este un produs pe baza de bitum in emulsie pe baza de apa si aditivi.  Amorsa pe bază de apă și bitum ajută la reducerea porozitatii betonului.
ATICA ROT 1

Emulgator cationic pentru bitum rutier

Se utilizeaza la prepararea emulsiilor bituminoase cationice . In functie de dozaj poate fi utilizat atat la prepararea emulsiilor cu rupere lenta,  a emulsiilor cu rupere medie cat si a emulsiilor cu rupere rapida.
ATICAMINA ROT 2

Emulgator anionic  pentru bitum

Se utilizeaza la prepararea emulsiilor bituminoase anionice folosite la hidroizolatii si reducerea porozitatii betonului
 

ATICA ABR 1

 

Aditiv pentru

imbunatatirea adezivitatii bitumului

rutier si a emulsiilor bituminoase

Se utilizeaza ca :

–          aditiv al bitumurilor rutiere la lucrari de constructie, intretinere, reparatii, reabilitare si modernizare a drumurilor

–          adaos in bitumul rutier destinat prepararii emulsiilor bituminoase cationice pentru imbunatatirea  emulsionabilitatii bitumului si adezivitatii emulsiei

–          adaos in bitumurile industriale sau pentru izolatii .

 

 

ATICA H-S1

 

Aditiv pentru controlul ruperii emulsiilor bituminoase cationice

Se utilizeaza ca aditiv pentru controlul timpului de rupere a emulsiilor bituminoase cationice in cazul aplicarii acestora la executia urmatoarelor lucrari de drumuri la ‘’rece ‘’ :

–          executia straturilor bituminoase foarte subtiri la rece (SFSR/ slurry seal)

–          reciclarea mixturilor asfalticela rece ‘’in situ’’

–          prepararea mixturilor asfaltice ‘’la rece’’, stocabile sau cu aplicabilitate imediata.

ATICA FX1

fluxant

Se utilizeaza fluxarii bitumului pentru drumuri in cazul utilizarii acestuia :

–          la prepararea emulsiilor bituminoase cationice

–          la fabricarea mixturilor asfaltice stocabile (asfalt la rece)

ATICA RB1

Regenerator pentru bitum

Se utilizeaza ca regenerator al bitumului in procesul de reciclare la cald a mixturilor asfaltice
ATICA TZ-1

Produs pentru deszapezirea drumurilor

Este un produs din gama celor utilizate la deszapezirea drumurilor si mentinerea carosabilului in buna stare de utilizare. Acest produs poate fi folosit la prevenirea inghetului drumurilor si la deszapezirea  lor, pe drumuri intens circulate.
ATICA ICO-1

inhibitor coroziune

ATICA ICO 1 este un produs lichid bazat pe un mix de aditivi organici anti-coroziune. Produsul se utilizeaza la aditivarea materialelor de deszapezire/degivrare- cloruri, pentru combaterea efectelor secundare generate de acestea.
POWER CLEAN

cosmetice auto

 

 

Spuma activa, solutie pentru anvelope, solutie pentru motor, solutie jante, odorizant, solutie curatare interior.
ATICA MP-1

Alcool polimeric

Solvent pentru curatare, degresare, se poate folosi la fabricarea solutiei de parbriz pentru vara si iarna. Nu contine metanol.

 

 

 

CAPACITATI DE PRODUCTIE

 

 1. instalatia pentru fabricare emulgator ATICA ROT-1

reactor capacitate 1000 kg / sarja. In 24 ore se produc doua tone de emulgator cationic. Capacitatea anuala de productie este de  600 tone emulgator cationic ( s-au considerat 2 luni pentru revizii).

 1. instalatia pentru fabricare aditiv de adezivitate ATICA ABR-1/aditiv regenerator bitum ATICA RB-1

reactor capacitate 700 kg/sarja. In 24 ore se produc 1300 kg de aditiv de adezivitate. Capacitatea anuala de productie este de  390 tone aditiv adezivitate/regenerator ( s-au considerat 2 luni pentru revizii).

 1. instalatia pentru fabricarea aditivului fluxant ATICA FX-1

reactor capacitate de 1200 kg/sarja. In 24 ore se  produc 6 tone de aditiv fluxant. Capacitatea anuala de productie este de  1500 tone aditiv fluxant ( s-au considerat 2 luni pentru revizii).

 1. instalatia pentru fabricarea solutiei de deszapezire ATICA TZ-1

rezervoare pentru fabricare si depozitate de 240 tone. Capacitatea de productie /24 ore este de 80 tone produs  de deszapezire. Avand in vedere ca este un produs sezonier fabricare in perioada septembrie- decembrie, capacitatea anuala de productie   este de cca 9000 tone.

 1. instalatia pentru fabricarea produselor din gama POWER CLEAN cosmetice auto – spuma active, solutie spalat motor, solutie spalat jamte, solutie cauciucuri, odorizant

 reactor capacitate 1000 kg / sarja. In 24 ore se produc doua tone de de spuma activa. Capacitatea anuala de productie este de  600 tone de spuma activa ( s-au considerat 2 luni pentru revizii).

 

 

 1. instalatia pentru fabricare emulsii cationice si anionice de bitum.

Capacitatea de productie /24 ore este de 30 tone emulsie bitum. Avand in vedere ca este un produs sezonier fabricare in perioada martie- octombrie, capacitatea anuala de productie   este de cca 8000 tone.

 

 1. instalatia pentru fabricare alcool polimetric

Capacitatea  de productie /24 ore este de 4 tone. Avand in vedere ca productia este  constanta tot anul – capacitatea de productie anuala este de 1000 tone

 

MENTENANTA

 

Societatea dispune de un atelier mecanic dotatat cu doua struguri, masina de gaurit cu coloana, aparate sudura, polizoare fixe si portabile, utilaje  cu care se face intretinerea anuala ( de obicei in luna decembrie) si reparatiile capitale a instalatiilor de productie. Mentenanta se realizeaza cu aceiasi salariati care lucreaza pe instalatii acestia avand calificarea principala de operatori chimisti si calificari secundare de strungar, lacatus mecanic, sudor, instalator etc.

 

CARACTERISTICI PRODUSE

 

Toate produsele noastre ( pentru bitum rutier) inainte de introducere pe piata  au fost testate in situu cu ajutorul unor firme de constructii care ne-au dat feed back-ul necesar pentru a face corectiile de rigoare  Asa am ajuns  sa avem  produse performante care au fost adaptate  conditiilor  inconstante de calitate ale bitumului din piata .

De exemplu;

– emulgatorul cationic Atica ROT 1  poate emulsiona bitum de penetratii 50/70 pana la 160/220 – atat la fabricarea de emulsii rapide cat si la emulsii lente. Durata de stocare  a emulsiilor in tanc inchis si cu agitare este de cca 60 zile, fata de 7 zile cat este standardul.

– aditivul de adezivitateAtica ABR-1 mareste adezivitatea dintre bitum si agregate peste 80% , indiferent de agregate si bitum daca se adauga  4 kg la tona de bitum. Este stabil pe toata durata de stocare a bitumului, nu au loc separari sau diminuari ale proprietatilor.

– fluxantul pentru bitum Atica FX-1 se foloseste la fabricarea mixturilor stocabile ( asfalt la rece). Mixturile stocabile sunt lucrabile – se pot pune in opera- si la -14 grade C.

Toate produsele  sunt lichide, usor de utilizat .

Pentru implementarea produselor  pe teren se acorda asistenta tehnica.

 

CERCETARE/ LABOARATOR

 

ATICA CHEMICALS SRL  este acreditata ca unitate de cercetare si este inscrisa REGISTRUL POTENTIALILOR CONTRACTORI. Am   derulat proiecte de cercetare cu ICECHIM Bucuresti, UP Bucuresti, UNIVERSITATEA DE PETROL SI GAZE PLOIESTI .

Laboratorul este dotat cu aparatura performanta, aparatura cu ajutorul careia dezvoltam produse noi si testam produsele care le fabricam – gaz cromatograf, spectrometru de absortie, spectrometru UV- VIS, balanta termica, balanta cu 4 zecimale, titratoare  indice aminic, si apa, moara de emulsie, vascozimetre rotational, Ubelode, Engler, etuva, cuptor preparat probe etc.

Laboratorul este acreditat ISC grad 2.

 

PROPRIETATI IMOBILIARE

Imobilul  nr. 1

-teren  688   mp

-cladire birouri, laborator, atelier mecanic si vestiar de 288  mp,

Imobilul nr. 2

-teren 10.245 mp

-hala productie 840 mp

-depozit 166 mp

-spatiu productie 177 mp

 

 

 

UTILITATI

 • current electric 25 kw/ 380V
 • gaz metan debit 200 mc/h, medie presiune – 0,7 bar
 • apa potabila
 • fosa septica

 

PROPRIETATI INTELECTUALE

retete fabricare  substante tensioactive -emulgatori, aditivi, fluxanti,

-reteta fabricare substante deszapezire,

-reteta fabricare alcool polimeric

-brevet inventie nr. 128205- procedeu de obtinere a spumelor ceramice din micro si nanocomposite cu geluri polimerice

-brevet inventie nr. 126668- procedeu de obtinere a unui combustibil lichid de focar.

 

ACREDITARI SI CERTIFICARI

 • Societate acreditata ca unitate de cercetare inscrisa in Registrul Potentialilor Contractori
 • Autorizatie de mediu
 • Certificari sistem calitate, mediu, sanatate si laborator
 • Autorizatie laborator emisa de ISC
 • Statut exportator inregistrat REX
 • Numar EORI valabil cu toate unitatile vamale din UE
 • Decizie a MF privind inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari
 • Autorizatie Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei Nationale pentru furnizori de formare
 • Certificate acreditare emise de Ministerul Muncii pentru informare si consiliere si medierea muncii pe piata interna.

 

 

PROIECTE  FSE SI CERCETARE DERULATE

 

In perioada   2000-2022,  s-au scris si implementat urmatoarele proiecte  :

 • “Achizitionare linie tehnologica pentru obtinerea substantelor tensioactive, Contract RO 9807.01.01.02.0411 (fonduri PHARE).
 • Cresterea competitivitatii si a capacitatii de adaptare a produselor firmei Atica Chemicals SRL la cerintele de pe Piata Uniunii Europene , in vedrea asigurarii succesului pe aceasta piata, Contract MEC 984/1905/247858 (fonduri guvernamentale)
 • Studiu documentar privind aparatura de emulsionare pentru combustibili de focare, Contract CEEX 273/2006;
 • Sinteza de emulgatori cationici si testarea lor la obtinerea de emulsii combustibile, Contract CEEX 273/2006;
 • Valorificarea n-butanolului de fermentatie in directia fabricarii de combustibili ecologici  . contract nr.22087/2008, finantat prin  PNCDI -II
 • Depoluarea apelor reziduale cu grad ridicat de periculozitate si retinerea in siguranta a ionilor metalici pe tufuri zeolitice modificate, contract nr. 32139/2008, finantat prin  PNCDI -II
 • Spume ceramice din nanocompozite polimerice, destinate depoluarii fluxurilor gazoase din centralele termice,  contract nr 52159/2008, finantat prin  PNCDI -II;
 • Imbunatatirea capacitatii de productie si diversificarea gamei de produse prin achizitionarea de utilaje si echipamente”; proiect finantat prin DMI 4.3 Programul Operational Regional

 

 

 

PROIECTE IN DERULARE

 

Pudreta – desulfurarea  prin piroliza catalitica a pudretei de cauciuc in vederea modificarii bitumului rutier  CONTRACT FINANTARE  PENTRU EXECUTIE PROIECTE NR. 111PTE/2022,

Termo-lan – Valorificarea lânii de oaie ca material termoizolant pentru locuințe, Contract de finantare nr. 81, din 08.09.2016, cod MySMIS: 105684, SECVENT.

POCU/298/3/14/121576 MAC – Masuri Active si Competitive pe piata muncii in Regiunea SV Oltenia – 01.07.2018 – 29.12.2019,

POCU/298/3/14/121507 IFCA – Informare, consigliere si formare pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in regiunea SV Oltenia – 01.07.2018 – 29.12.201,

 

RESURSA UMANA

 

-CONDUCERE – ADUNAREA ASCOCIATILOR – (ASOCIAT UNIC)

                          –  ADMINISTRATOR –1

                                    –  COMPARTIMENT ECONOMICO-FINANCIAR -2 salariati                                                       –  COMPARTIMENT CALITATE, VANZARI CUMPARARI –1 salariat

–  LABORATOR – 1 salariat

–  DEPARTAMENT  PROIECTE FONDURI EUROPENE – 2 salariati

–  PRODUCTIE

                                               – SEF SECTII PRODUCTIE   -1 salariat

– SUBSTANTE TENSIOACTIVE

– ALCOOL POLIMERIC                  – 6 salariati

 

EMULSIE BITUM

                                                           – POWER CLEAN                             – 2 salariati

 

-SOLUTIE DESZAPEZIRE  lucreaza toti cei 9 muncitori care    deservsc instalatiile de mai sus, pe schimburi.

 

 

 

 

 

Persoana de contact: Ing. Emil Zaharia

Director general

Tel.: 0744 619 504