Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Formalitatile vamale pentru coletele trimise prin curierat rapid s-au simplificat

8 sept.

Formalitatile vamale pentru coletele trimise prin curierat rapid s-au simplificat

Fluxul de vamuire in procesul de declarare a coletelor neinsotite care sosesc/sunt expediate in/din Romania prin serviciile de curierat rapid autorizate in Romania s-a simplificat, se mentioneaza intr-un comunicat publicat pe site-ul Directiei Generale a Vamilor. Acest lucru vine ca urmare a intrarii recente in vigoare a Ordinului ANAF nr. 2323/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 581 din 4 august 2014 si care a intrat in vigoare la data publicarii.

Actul normativ stabileste ca fluxul de vamuire in procesul de declarare a coletelor neinsotite care sosesc/sunt expediate in/din Romania prin serviciile de curierat rapid autorizate in Romania s-a simplificat.

Mai exact, pentru persoanele fizice care utilizeaza serviciile de curierat rapid ale operatorilor economici autorizati, nu mai exista obligativitatea obtinerii numarului EORI, se mentioneaza in comunicatul Directiei Generale a Vamilor.

Continutul trimiterilor va fi declarat in baza CNP, printr-o declaratie simplificata. Masurile prevazute au fost agreate si sustinute, in cadrul intalnirilor organizate la sediul Directiei Generale a Vamilor, de marii operatori economici care desfasoara servicii de curierat rapid si care vor utiliza formalitati vamale simplificate (declaratia vamala pentru curierat rapid).

Implementarea Ordinului ANAF nr. 2323/2014 a fost reiterata si de necesitatea limitarii la maxim a riscurilor identificate ca urmare a actiunilor comune derulate in cursul anul 2013 de Directia Nationala Anticoruptie din Romania si Centrul National Anticoruptie din Republica Moldova, in legatura cu persoanele care transportau colete spre si dinspre Republica Moldova.

Ordinul are la baza prevederile Regulamentului (CEE) nr. 2454/93 al Comisiei de stabilire a unor dispozitii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului de instituire a Codului vamal comunitar, iar modul de aplicare al acestuia reprezinta o exigenta a reglementarilor Uniunii Europene.

Coletele expediate de o persoana fizica dintr-o tara terta la o alta persoana fizica care se afla pe teritoriul vamal al Romaniei, fara scop comercial, sunt scutite de taxe vamale daca valoarea acestora nu depaseste 45 euro, cu respectarea unor anumite conditii, informeaza Directia Generala a Vamilor. Informatii detaliate in acest sens sunt disponibile pe pagina de internet a autoritatii vamale, sectiunea Calatori – Bunuri expediate prin colete sau accesand acest link.