Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Un startup de travel spaniol, câștigătorul Startup Avalanche din cadrul Techsylvania

21 iun.

Un startup de travel spaniol, câștigătorul Startup Avalanche din cadrul Techsylvania

Troop Travel, o platformă de soluții pentru evenimente corporate din Spania, a câștigat biletul spre Silicon Valley în competiția dedicată startup-urilor din cadrul Techsylvania.

15 startup-uri din 13 țări au fost selectate pentru a-și prezenta proiectele de afaceri în fața unui juriu format din reprezentanții câtorva dintre cele mai importante fonduri de investiții din Europa în cadrul Startup Avalanche, competiție organizată de Techsylvania în parteneriat cu Risky Business, fond de accelerare clujean.

Troop Travel din Spania este startup-ul câștigător cu o soluție pentru eficientizarea și optimizarea costurilor călătoriilor în scop de afaceri. Echipa câștigătoare urmează să plece în Silicon Valley, unde va avea șansa de a interacționa cu investitori de top, potențiali clienți și parteneri.

În cadrul acestei ediții, cele 15 startup-uri, selectate dintre peste 280 de aplicatii, și-au prezentat proiectele cu soluții orientate către diverse industrii, precum inteligență artificială, drone, HoReCa, agricultură, HR, călătorii, IoT sau medtech.

”Avalanche nu înseamnă doar aducerea unor startup-uri pe scenă în fața unor potențiali investitori. Este vorba despre crearea unei platforme pentru colaborarea internațională între startup-uri, prezentarea oportunităților mediului de afaceri și oferirea de suport în lansarea acestora chiar și într-un stadiu incipient”, explică Jennifer Austin, co-fondator Risky Business.

Concurenții au beneficiat de suport de la distanță pentru a-și îmbunătăți prezentarea și pentru a-și organiza mai bine planul de investiție. Astfel, echipele au fost invitate să ajungă în Cluj cu cel puțin o săptămână înainte de competiție pentru a lucra cu Risky Business pe proiectul lor și pentru a se conecta la mediul de afaceri din România. După competiție, startup-urile și pitch-urile lor sunt prezentate persoanelor și fondurilor relevante.

”Fiind un startup la început de drum, în mod automat accesul la potențiali investitori este restrâns. Trebuie să te lupți pentru a putea intra în contact cu aceștia și în general nu beneficiezi de un suport real sau personalizat. La Techsylvania, experiența noastră a fost complet diferită. În momentul în care ești selectat printre cele 15 startup-uri participante la competiție, ești tratat ca un VIP. Cu câteva săptămâni înaintea competiției, echipa Avalanche se ocupă să te pună în legătură cu antreprenori de top din domeniul tău pentru a putea lucra împreună cu aceștia la pitch-ul tău. De aceea, ți se recomandă să vii cu o săptămână mai devreme la Cluj pentru a colabora cu echipa Risky Business care te va ajuta să-ți valorifici pe deplin prezentarea. Acesta este argumentul principal pentru care orice antreprenor ar trebui să participe la Techsylvania, mai ales dacă este la început”, declară reprezentanții startup-ului câștigător, Troop Travel.

Anul acesta, Florin Talpeș, fondatorul Bitdefender, cel mai mare producător român de software, a anunțat pe scena Techsylvania faptul că va lansa un incubator pentru startup-urile din zona de securitate cibernetică.

 Sursa: start-up.ro, Oana Cosman