Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Gala Economiei Valcene


Gala Economiei Valcene 2019

Topul Firmelor Editia 2018

NURVIL SRL - marele câştigător al Galei Economiei 2018

Cuvântul preşedintelui CCI Vâlcea

Topul firmelor vâlcene reușește să fie în fiecare an o oglindă a capacităṭilor economice dezvoltate pe teritoriul judeṭului nostru. Din analiza rezultatelor consemnate pe baza bilanṭului fiecărei societăṭi rezultă un lucru deosebit de important și anume certitudinea că avem o comunitate de afaceri stabilă, care a crescut an de an, reușind să se impună atât pe plan naṭional cât și pe plan internaṭional. Această realitate trebuie apreciată iar munca intensă a tuturor celor care conduc societăṭile comerciale prezente în top merită felicitările noastre, ale celor care utilizăm rezultatele produselor lor.

Pe de altă parte este obligaṭia Camerei, de a scoate în evidenṭă lipsa cronică a unor investiṭii majore în dezvoltarea economică a judeṭului. Dacă în foarte multe zone din ṭară a existat o expansiune a dezvoltării de întreprinderi din industria construcṭiilor de masini, din înalta tehnologie, din IT, practic din toate domeniile economiei, în judeṭul nostru acest lucru nu s-a întâmplat, acest lucru având câteva cauze majore:

– Lipsa unor parcuri industriale care să atragă investiṭii importante. Vezi exemplul judeṭelor Bihor, Prahova, Cluj, etc. Ar fi interesant să aflăm ce se întamplă după mai bine de cinci ani cu cele două așa zise parcuri industriale de la Drăgășani și Bălcești;

– Lipsa de profesionalism în administrarea unui complex de factori economici legaṭi de CET Govora și de exploatarea cărbunelui din Berbești și Alunu, care au dus la falimentul singurului producator de abur tehnologic pentru platforma industrială;

– Utilizarea pentru organizarea de nunṭi și botezuri a unei investiṭii europene de cca 15 mil euro, centrul de expozitii de la Călimănești, al doilea ca mărime din România, care poate aduce beneficii de neestimat pentru marketingul produselor vâlcene și românești;

– Lipsa de implicare a autorităṭilor locale în rezolvarea unor probleme ale unor societăṭi comerciale cu impact major în economia valceană și românească, care valorifică la nivel înalt resursele locale, precum Ciech Sodă România S.A.;

– Neimplicarea factorilor de decizie locali în rezolvarea infrastructurii de transport, care aduce prejudicii majore economiei locale, prin întarzierea nejustificată a începerii autostrăzii care ar trebui să lege Oltenia cu Transilvania.

Camera de Comerṭ și Industrie Vâlcea își exprimă convingerea că având în vedere poziṭia de invidiat a judeṭului, resursele sale turistice inestimabile și nu în ultimul rând valoarea de necontestat a oamenilor care trăiesc pe aceste meleaguri, vor fi argumente suficiente pentru revenirea economiei noastre și în același timp a bunăstării la locul pe care îl merită.

Felicitări tuturor participanţilor la Gala Economiei Vâlcene!

Valentin Cismaru, Preşedinte, Râmnicu Vâlcea, 11 octombrie 2019

 

Gala Economiei Valcene – Topul firmelor 2018

editia XXVI – 11 octombrie 2019

Sursele de informaţii utilizate in realizarea topului sunt:

 

-Informaţii din situaţiile financiare ale societăţilor pentru anul anterior, conforme cu

Directivele Europene, furnizate de Ministerul Finanţelor Publice;

-Informaţii despre firmele legal înregistrate în România, furnizate de Oficiul Naţional

al Registrului Comerţului;

-Informaţii despre firme, rezultate din activitatea camerelor judeţene;

Topul judeţean de firme este structurat pe șapte domenii de activitate:

-Cercetare – Dezvoltare şi High – Tech;

-Industrie;

-Agricultură, Silvicultură, Pescuit;

-Construcţii;

-Servicii;

-Comerţ

-Turism

Domeniile sunt împărţite pe grupe de activitate conform codului CAEN rev. 2, publicat în

Monitorul Oficial nr. 293/2007 și al obiectului de activitate preponderent efectiv desfășurat

declarat pe propria răspundere în situaţiile financiare pentru anul anterior.

Pentru intocmirea clasamentului pe anul 2018 s-au analizat 10605 bilanturi din care au fost accceptate (in conformitate cu criteriile de selectie) 8971 firme.

Pozitiile de la 1 la 10 au fost ocupate de 1650 de firme.

Au fost decernate in cadrul festivitatii plachetele si diplomele pentru locurile 1-10 si excelenta (a se vedea tabelele atasate cu firmele).

S-au acordat diplome si firmelor infiintate in anul 1994 si prezente la Gala.

Colegiul de conducere al CCI Valcea a hotarat in sedinta din 19 septembrie a.c. acordarea Trofeului SIMIAN firmei NURVIL SRL (pentru rezultatele foarte obtinute in ultimii ani) si acordarea Cupei comunitatilor locale Primariei BREZOI pentru eforturile deosebite de promovare a comunitatii locale si a judetului Valcea.

In cadrul Galei au fost invitati si castigatori ai concursurilor de planuri de afaceri desfasurate in cadrul proiectelor Startup Plus si Startup Diaspora implementate de CCI Valcea. In cadrul acestor proiecte a fost finantate, cu cate 36 000 Euro fiecare, 104 startup-uri infiintate in acest an.

 La Gala a fost prezent si Alex Tache fondatorul fundatiei ALEX TACHE, fundatie al carei principal proiect este “CASA NEST”. El s-a adresat oamenilor de afaceri prezenti la Gala pentru sprijinirea acestui proiect ambitios care prevede construirea in comuna Galicea a unei case de tip familial pentru 16 copii abandonati