Program gratuit de dezvoltare strategica pentru IMM-uri din domenii precum: industria lemnului, auto, telecom si industrii creative
O companie de consultanţa lanseaza proiectul CUPA (Capital Uman Performant si Adaptabil) prin care manageri si antreprenori din regiunile Centru, Vest, Nord-Vest si Nord-Est pot face cursuri de formare antreprenoriala, sesiuni de business coaching si workshop-uri de planificare strategica. Vizate sunt industriile cu potential de crestere si inovare: Industria Lemnului si a mobilei, Industriile Creative, Industria auto si componente precum si Tehnologia Informatiilor si Telecomunicatiilor.
Pntru ca acestea sunt domenii in continua dezvoltare, formarea profesionala a managerilor si angajatilor reprezinta un factor de competitivitate – valorificarea la maxim a potentialului angajatilor nu este doar un obiectiv strategic, atunci când este completat cu o echipa competenta de HR, de planuri de actiune privind formarea profesionala a angajatilor si de o retea de sustinere a managerilor si antreprenorilor cu viziune pe termen lung.
De altfel, majoritatea angajatilor considera formarea la locul de munca drept cea mai buna metoda de invatare (cf. studiului Kelly Global Workforce Index, 2013) – costurile formarii fiind principala bariera atât pentru angajati cât si angajatori.
Un alt studiu realizat de Institutul de stiinte ale Educatiei evidentiaza interesul tot mai mare al companiilor pentru formarea propriilor angajati: peste jumatate dintre angajatorii investigati sunt preocupati de formarea profesionala a angajatilor, si implicit de dezvoltarea de strategii pe termen lung pe aceasta tema.
Proiectul CUPA vine sa adreseze tocmai aceste nevoi ale IMM-urilor din cele patru regiuni de dezvoltare. Proiectul dureaza 12 luni si va cuprinde urmatoarele activitati:
- Cursuri de formare antreprenoriala pentru 445 de manageri si antreprenori din IMM-uri,
- Cursuri de dezvoltare strategica pentru 60 de angajati din departamentele de resurse umane ale IMM-urilor,
- Sesiuni de exersare-testare a cunostintelor, inclusiv prin intermediul unei aplicatii-instrument TIC de invatare continua de la distanta,
- Workshop-uri pe tema planificarii strategice specifice IMM-urilor, precum: viziune, misiune, obiective, resurse, valori,
- Business coaching pentru 100 de manageri si antreprenori
- 55 IMM-uri sprijinite in elaborarea unei planificari strategice pe termen lung
Inscrierile se vor lansa pe site-ul www.iceberg.ro in luna iunie 2018. Locurile la cursurile de formare se vor ocupa in ordinea inscrierii. Participarea la activitatile proiectului este gratuita, costurile fiind co-finantate prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 – axa prioritara 3 (Locuri de munca pentru toti).
Sursa: Startupcafe.ro