Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Nou sprijin pentru firmele afectate de criza Covid-19

3 feb.

Nou sprijin pentru firmele afectate de criza Covid-19

Măsură nouă care vine în sprijinul companiilor românești din agricultură afectate de COVID-19! Prima cooperare dintre Banca Europeană de Investiţii (BEI), Fondul European de Investiţii (FEI) şi Deutsche Leasing România va permite companiilor locale din țara noastră să beneficieze de leasing financiar suplimentar în valoare de 370 de milioane de euro, a anunţat luni – 1 februarie, Comisia Europeană.

Sprijinul Grupului BEI este susținut de o garanție de la Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS). Noua inițiativă va spori reziliența întreprinderilor românești la impactul economic, social și asupra sănătății al COVID-19 și face parte din răspunsul Grupului BEI către sectorul privat în privința pandemiei: Sprijinirea investițiilor întreprinderilor în vederea reducerii consumului de energie și a emisiilor ( Noua inițiativă include un sprijin în valoare de 25 milioane Euro orientat către investițiile în combaterea schimbărilor climatice); Asigurarea faptului că România beneficiază de Planul de investiții pentru Europa ( Acest nou sprijin pentru investițiile locale din partea Deutsche Leasing România este susținut de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa, în cadrul căruia Grupul BEI și Comisia Europeană colaborează pentru a stimula competitivitatea economiei europene); Sprijin sporit pentru investițiile întreprinderilor în regiunile de coeziune ( Noul sistem face parte dintr-un program mai amplu de finanțare prin titluri garantate cu active al Grupului BEI, în valoare de 2 miliarde Euro, pentru a acoperi capitalul circulant, nevoile de lichiditate și provocările în materie de investiții cu care se confruntă întreprinderile din întreaga Europă, exacerbate de pandemia COVID-19. Acest lucru va viza sprijinul acordat regiunilor de coeziune).

În ultimele săptămâni, Grupul BEI a permis creșterea finanțării pentru investițiile întreprinderilor din România, în cooperare cu principalii parteneri financiari locali.

Peste 185 milioane de euro din finanțarea sectorului privat în legătură cu COVID-19 vor sprijini companiile locale prin intermediul noilor linii de credit ale Băncii Europene de Investiții cu bănci publice și private din România.

Sursa: AGRIOINTEL