Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Planurile Evertoys după prima investiție în Netflix-ul pentru jucării

14 iun.

Planurile Evertoys după prima investiție în Netflix-ul pentru jucării

Evertoys e un startup românesc care funcționează ca un Netflix pentru piața de jucării din România. Compania împrumută jucării copiilor, iar acum a primit și o investiție.

Evertoys, un startup de pe piața de jucării din România lansat în 2016, semnează un contract de investiție de tip seed cu Sparking Capital, un fond românesc de tip Business Angel specializat în susținerea startup-urilor din domenii precum marketplace, food-tech, agri-tech, retail-tech, health-tech, digital transformation.

Tiberiu Lupu, fondator Evertoys, și Vlad Panait, fondator al Sparking Capital, au fost invitații noștri la emisiunea „Ziua Zero”

Evertoys este un startup care închiriază jocuri și jucării printr-un model de business de tip abonament. De principiu, un fel de Netflix pentru jucării. În 2017, Evertoys a reușit să crească de 6 ori cifra de afaceri față de anul precedent. Prin parteneriatul cu Sparking Capital, Evertoys își propune să accelereze tracțiunea companiei, estimând o creștere a cifrei de afaceri cu un multiplicator de 20 în următorii 3 ani.

Performanțele Evertoys în România

„Evertoys e un Netflix pentru jucării. E o bibliotecă de jocuri și jucării. Împrumutăm, ne-am îndepărtat de modelul clasic de vânzare cumpărare. Copiii se plictisesc repede și pun presiune pe părinți“, a spus Tiberiu Lupu.

„Eu și partenerii mei ne-am cunoscut la un program de master. În cadrul cursului de antreprenoriat, ca livrabil am avut un business plan și un pitch. Business plan-ul e a acestei afaceri, Evertoys. Profesorul nostru de atunci ne-a pus să-l prezentăm într-un fel de Arena Leilor împrovizată. Modelul e de inspirație germană.“, își amintește Lupu.

Știrea cu investiția a fost publicat de start-up.ro acum două săptămâni.

La nivel de performanță, Evertoys a avut un start bun, dar vor să accelereze creșterea.

    „Într-un an s-au abonat 500 de clienți, iar acum avem 200 de abonați activi. Oamenii au reacționat foarte bine, chiar am fost surprinși de reacțiile oamenilor cu care am vorbit. Mulți au zis „De când vă așteptam!” a fost cea mai bună reacție pe care am primit-o.“, a spus Tiberiu Lupu.

Există 3 tipuri de abonamente, în funcție de preț, cu diferite variante de preț. Împrumutul este lunar, dar jucăriile pot fi ținute oricât. În momentul abonării se înregistrează un card bancar, iar comanda se face pe platforma Evertoys. Livrarea se face prin curier și la fel și schimbul, dacă un copil dorește alte jucării.

Perioada medie de împrumut pe platformă este de o lună – o lună jumătate. Perioada de rămânere în franciză e mai mare, până spre 7 luni chiar, timp în care schimbă și jucăriile.

„Copiii se pot juca cu jucăriile noastre ca și cum ar fi ale lor. Noi preluăm orice risc de stricăciune sau piese lipsă. Încercăm să prevenim pierderea pieselor, având piese de schimb, dar și din alegerea bună a jucăriilor, din materiale foarte faine.“

De ce a investit Sparking Capital?

„Compania are un model de business inovator. Se poziționează diametral opus de restul pieței de jucării. Asta urmărim la business-urile la care investim, să aibă un punct de diferențiere și un potențial de creștere și de scalare pe viitor.“, a explicat Vlad Panait.

„O mare parte din investiție se va duce către marketing pentru a crește notorietatea mărcii și tracțiunea afacerii. O altă componentă se va duce în zona de IT, dezvoltarea unui app și integrarea de platforme în site, dar și în stocul de jucării.“, mai spune investitorul.

„Piața are o creștere foarte mare, de două cifre. Ne-am uitat și la comparațiile cu celelalte țări din Europa Centrală și de Est, care sunt mai avansate. Valoarea pieței de jucării, raportat la numărul de copii, e la jumătate în România față de Polonia sau Cehia. Piața nu va recupera diferențele imediat, dar există potențial de creștere. Acesta e unul dintre lucrurile care ne-au făcut să ne uităm la această piață.“, a mai spus angel investorul.

Sursa: start-up.ro, Vlad Andriescu