Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Vara vine cu cea mai mare centrală de cogenerare de înaltă eficiență construită în ultimii 11 ani!

18 mai

Vara vine cu cea mai mare centrală de cogenerare de înaltă eficiență construită în ultimii 11 ani!

Prima etapă a centralei de cogenerare de la Rm. Vâlcea a fost finalizată într-un timp record de un an de zile, față de media națională de 4 ani jumătate. Două grupuri de cogenerare cu turbine cu gaze 2 x PGM130 sunt deja complet funcționale și integrate în SEN, cu o capacitate de 33 MW:

„ Suntem în plin proces de instalare a celui de-al treilea grup de cogenerare de 16.6 Mw, lucru ce va crește capacitatea noastră energetică la un total de 49.6 MW, ce poate fi folosită de întreaga platformă industrială Chimcomplex.

Perseverența și reacțiile chimice adecvate duc la rezultate spectaculoase și la realizarea obiectivelor arătând că sub management privat se poate performa!

Centrala de cogenerare de înaltă eficiență care se construiește la Rm. Vâlcea va avea un randament energetic global de peste 90,5%, față de media europeană și națională care este de 49%.

Experiența noastră în domeniul cogenerării nu este la început de drum. Prima instalație de cogenerare inaugurată de Chimcomplex S.A. Borzesti, o creație proprie dezvoltată cu un partener din Elveția, a primit în anul 2010 Premiu de Excelență și un cec de 375.000 de euro pentru “Centrala cu cea mai înaltă eficiență energetică” dintre proiectele finanțate în Europa de către BERD și Fondul European de Eficiență Energetică.

Instalația de Cogenerare 2, pusă în funcțiune tot la Borzești în 2015,  are o eficiență globală care a atins randamentul de 91% utilizând combustibil dual, gaze naturale și hidrogen.

Ne străduim să fim lideri în industrie, inovație și eficiență energetică. În fiecare zi, transformăm știința în performanță și chimia în rezultate tangibile.

Suntem încântați de progresele noastre și nerăbdători să oferim comunității noastre și țării o sursă nouă de energie sustenabilă și eficientă” potrivit CHIMCOMPLEX.