Telefon

0250-734200 0350-401680

Adresa

Str. Regina Maria, nr. 7 Ramnicu Valcea, Valcea, 240151

Program

Luni-Joi: 08:00 - 16:30, Vineri: 08:00 -14:30

Comisarul european pentru forţa de muncă: Implementarea proiectelor europene a fost lentă în România. Cred că va recupera timpul pierdut

8 ian.

Comisarul european pentru forţa de muncă: Implementarea proiectelor europene a fost lentă în România. Cred că va recupera timpul pierdut

Implementarea proiectelor europene a fost lentă în România, a declarat, marţi, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, László Andor, care şi-a exprimat speranţa că Bucureştiul va continua să recupereze timpul pierdut.

„România a fost ţara care s-a confruntat cu cea mai mare provocare în ceea ce priveşte implementarea lentă (a proiectelor finanţate din fonduri europene). Serviciile mele de la DG Employment, lucru valabil şi pentru Johannes Hahn la Politică Regională, au făcut eforturi mari astfel încât capacitatea administrativă să se îmbunătăţească în România. În urmă cu un an a fost făcută o reorganizare completă de către noul ministru din România (ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici) şi a avut loc o accelerare (a implementării proiectelor europene)”, a precizat László Andor, în cadrul unei conferinţe la Bruxelles.
Andor a mai precizat că, „atât în România, cât şi în Bulgaria, problemele au apărut în trecut şi ca urmare a schimbărilor prea frecvente de personal” specializat în fonduri europene.
„Am corectat toate aceste chestiuni şi, la fel ca şi în Bulgaria recent, cred că România va continua să recupereze timpul pierdut”, a mai spus comisarul pentru ocuparea forţei de muncă.

citeste continuarea pe mediafax.ro